Tanulmány

Az adat értéke a beszerzésben

Az adat, mint az új "fekete arany" - egyre több helyen olvashatjuk ezt a kifejezést, de vajon mindenki tisztában van azzal, milyen potenciál rejlik a megfelelően kezelt, strukturált adatokban? Ahogy a digitális világban egyre nagyobb hangsúlyt kap a felhasználói élmény és a felületek egyszerű kezelhetősége, úgy növekszik az igény az adatok hatékony felhasználása iránt is. Nagy András és Fekete Máté "Az adat értéke a beszerzésben" című cikkükben bemutatják, hogyan vált az adatmenedzsment alapvető elemmé a modern vállalkozások beszerzési stratégiájában.

A szerzők olyan kulcsfontosságú témákat tárgyalnak ebben a szövegben, mint az adatok strukturálása, az információs folyamatok átláthatósága, és az adatkezelés szerepe a beszerzési hatékonyság növelésében. Bemutatják, hogy a beszerzési adatmenedzsment miként segítheti a szervezeteket jobb döntések meghozatalában, költségeik csökkentésében, és teljesítményük javításában, de azt is részletesen kifejtik, a CPS rendszer hogyan segíthet beszerzési folyamatok és tevékenységek digitalizációjában.

Ha érdekel, hogy a vállalatok hogyan használják ki az adatokat a versenyelőny megszerzésére és a kockázatkezelésre, olvasd el részletes elemzésünket: Az adat értéke a beszerzésben