GINOP-2.1.1

HÍREK | 2016 August 1, Monday

A Clarity Consulting által vezetett konzorcium adatbázisok és informatikai rendszerek elemzésére irányuló kutatás-fejlesztési pályázata Támogatásban részesült.

A Clarity Consulting és a SZEGED Software által alkotott konzorcium pályázata a GINOP-2.1.1-15 keretében 363,67 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesül.
A munka célja olyan módszertanok tervezése, amelyek lehetővé teszik adatbázisok szerkezetének és adatkapcsolatainak elemzését és értékelését, továbbá a módszertanon alapuló szoftvereszközök fejlesztése és piacra vezetése. A 24 hónapos kutatás-fejlesztési tevékenység Szegeden valósul meg.

A Clarity Consulting Kft. 2001. óta működő magyar tulajdonú, üzleti és informatikai tanácsadásra és informatikai megoldások megvalósítására szakosodott vállalkozás. A cég stratégiai céljai között szerepel exportbevételének növelése, amelyet többek között nemzetközileg is versenyképes termékek piacra vitelével és folyamatos továbbfejlesztésével tervez megvalósítani, ideértve a most induló projekt keretében kifejlesztett szoftvereket is.

A SZEGED Software Zrt. 1989-ben alakult. A cég profilja olyan szoftver alkalmazások fejlesztése, amelyek a nagykereskedő cégek logisztikájának üzletileg kritikus, speciális informatikai igényeit elégítik ki. A vállalat partnerei elsősorban gyógyszer-nagykereskedők. A vállalat meglévő piaci helyzetének megerősítése mellett két stratégiai célt tűzött maga elé: egyrészt erősíteni a gyógyszer-nagykereskedelmi piaci részesedését külföldön, másrészt más gazdasági területekre is kiterjeszteni meglévő szoftver termékeit. Ezeket a célokat segíti elő a támogatást nyert pályázatban megfogalmazott termékcsalád létrehozásának megvalósítása.

A kutatási részfeladatok célja olyan, világújdonságnak számító módszertanok kidolgozása, amelyekkel elvégezhető egy adott adatbázis szerkezetének feltárása, minőségének objektív szempontok alapján történő értékelése, továbbá az informatikai rendszerben kódoltan jelenlévő tervezői és fejlesztői tudás kinyerése. A kutatásban a konzorciumot egyetemi partnerek szakértői támogatják.

A kutatási eredményekre épülő fejlesztési feladatok automatikus elemző és tudás-vizualizációs programok kifejlesztését célozzák. Megvalósul az új módszertanok és eszközök első gyakorlati alkalmazása is, amelynek során egy meglévő gyógyszer-nagykereskedelmi logisztikai szoftver átalakításával új terméket; más szektorokban is piacképes nagykereskedelmi logisztikai szoftvert hozunk létre.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP-2.1.1-15) felhívás keretében részesül 363,67 millió forintos európai uniós támogatásban, amely lehetővé teszi, hogy a konzorcium tagjai nyolc új kutatói munkahelyet teremtsenek, és mind K+F+I árbevételüket, mind export árbevételüket jelentősen növelni tudják.

A kutatás-fejlesztési feladatok végrehajtására Szegeden kerül sor.

Projekt infó:
A kedvezményezettek neve:
Clarity Consulting Informatikai és Menedzsment Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (konzorcium vezető)
Szeged Software Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe:
Módszertan és eszközkészlet kialakítása adatbázis- és rendszerarchitektúrák elemzésére az informatikai alkalmazások továbbfejlesztésének és piaci lehetőségeinek szélesítése érdekében

A szerződött támogatás összege:
363 673 806 Ft

A támogatás mértéke:
68.7 %

A projekt tényleges befejezési dátuma:
2018. november 14.

A projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.1-15-2015-00370

További információ kérhető:
Deák Csaba Péter
Kutatásvezető

info@clarity.hu
06-1-422 3030