Blog

A Citibank csaknem kétszázezer ügyfelével bővült az Erste Bank Magyarországon

HÍREK | 2017 May 8, Monday

Ahogy az a sajtóból már korábban is ismertté vált, az Erste Bank és a Citibank vezetői még 2015-ben állapodtak meg arról, hogy előbbi felvásárolja utóbbi lakossági és hitelkártya üzletágát. A tranzakció nem kevés előkészületet és folyamatos felügyelet igényelt, melyben büszkén elmondhatjuk, hogy munkánkkal mi is fontos szerepet játszottunk.

Több akvizíciós csapat hónapokig tartó szoros együttműködésben dolgozott a feladat megoldásán. Ennek során a kialakítandótól kisebb-nagyobb mértékben eltérő üzleti struktúrákkal kellett dolgozni, azokat beilleszteni a megfelelő Erste forrásrendszerek elvárt szerkezetébe és üzleti logikájába. A csoportoktól és az üzleti struktúráktól függően változatos integrációs megoldások születtek, melyeket egységesen, de összefüggéseiben is kezelni kellett. Ehhez mi készítettük el a folyamatvezérlő alkalmazást, mellyel nemcsak az ütemezést, és a megfelelő kapcsolati sorrendet tudtuk beállítani a migráció támogatásához, de nagy mértékben megkönnyítette a folyamatok tesztelését és az adatok validálását is.

Az akvizíció közös reményeink szerint mind a bank ügyfelei számára, mind pedig üzleti partnerünknek megelégedésére válik, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy munkánkkal mindehhez hozzájárulhattunk.