Folyamatok/tevékenységek robotizálása

Támogatást nyújtunk ügyfeleinknek az RPA-ra kiválasztott folyamatok/tevékenységek szoftverrobot(ok) által történő elvégzésének kialakításában és implementálásában.

Az RPA legfőbb alkalmazási területe az adminisztratív, egy vagy több rendszerben végzendő, gyakran ismétlődő manuális tevékenységsorozat kiváltása automatizált, szoftverrobot által végzendő lépésekkel, pl. rendszerek közötti adatátadások, szállítói e-számla alaprendszerbe rögzítése, bejövő utalások összepontozása szállítói számlával, számla zárások, stb. Alkalmazása során nincs szükség a meglévő IT rendszerek módosítására, rendszerintegrációs feladatvégzésekre.

Megoldásaink

Folyamatok/tevékenységek robotizálásához segítséget nyújtunk

  • az automatizálandó folyamat szükség szerinti optimalizálásában,
  • a robotizálásban érintett terület(ek) igényein alapuló részletes specifikáció készítésében,
  • a szoftverrobot paraméterezésében/fejlesztésében,
  • az elkészült robotok üzleti implementációjában (tesztelés, oktatás, folyamatdokumentálás, bevezetés támogatás).
Referencia

Ügyfelünk, egy víz- és csatorna szolgáltató vállalat automatizálni akarta a szállítói számláinak beolvasását és SAP rendszerébe való felvitelét. RPA megoldásunkkal ma már minden PDF formátumú e-számla, csakúgy, mint az XML-es állománnyal érkezők, automatikusan kerülnek beolvasásra és adatai emberi kéz érintése nélkül rögzülnek az ERP rendszerben.
Ügyfelünknél a robotizálás hatására az e-számlák fenti feldolgozási ideje 80%-kal csökkent. A megoldás kialakításához szükséges átfutási idő csupán 3,5 hét volt.