Szolgáltatások

Robotizált folyamatautomatizálás

RPA stratégia kialakítása
Segítjük ügyfeleinket a szervezet RPA stratégiájának kialakításában, melynek célja az átgondolt, tervszerű és a várt eredményeket szállító megvalósítás támogatása a szervezeti prioritások szem előtt tartása mellett.
Megoldásaink
RPA stratégia készítési módszertanunk
  • a szervezet automatizálási potenciáljának feltárása, beleértve a robotizálható elemek meghatározását, komplexitás vizsgálatát, megtakarítási lehetőségük elemzését, folyamatfejlesztési igényét, valamint
  • ezek alapján a szervezet közép- és hosszú távú RPA stratégiai tervének elkészítése.
 
Folyamatok/tevékenységek robotizálása
Támogatást nyújtunk ügyfeleinknek az RPA-ra kiválasztott folyamatok/tevékenységek szoftverrobot(ok) által történő elvégzésének kialakításában és implementálásában. Az RPA legfőbb alkalmazási területe az adminisztratív, egy vagy több rendszerben végzendő, gyakran ismétlődő manuális tevékenységsorozat kiváltása automatizált, szoftverrobot által végzendő lépésekkel, pl. rendszerek közötti adatátadások, szállítói e-számla alaprendszerbe rögzítése, bejövő utalások összepontozása szállítói számlával, számla zárások, stb. Alkalmazása során nincs szükség a meglévő IT rendszerek módosítására, rendszerintegrációs feladatvégzésekre.
Megoldásaink
Folyamatok/tevékenységek robotizálásához segítséget nyújtunk
  • az automatizálandó folyamat szükség szerinti optimalizálásában,
  • a robotizálásban érintett terület(ek) igényein alapuló részletes specifikáció készítésében,
  • a szoftverrobot paraméterezésében/fejlesztésében,
  • az elkészült robotok üzleti implementációjában (tesztelés, oktatás, folyamatdokumentálás, bevezetés támogatás).
Referencia
Ügyfelünk, egy víz- és csatorna szolgáltató vállalat automatizálni akarta a szállítói számláinak beolvasását és SAP rendszerébe való felvitelét. RPA megoldásunkkal ma már minden PDF formátumú e-számla, csakúgy, mint az XML-es állománnyal érkezők, automatikusan kerülnek beolvasásra és adatai emberi kéz érintése nélkül rögzülnek az ERP rendszerben. Ügyfelünknél a robotizálás hatására az e-számlák fenti feldolgozási ideje 80%-kal csökkent. A megoldás kialakításához szükséges átfutási idő csupán 3,5 hét volt.  
RPA rendszer teljeskörű bevezetése
Magába foglalja az RPA stratégia készítését és a folyamatok/tevékenységek robotizálását, ami következtében ügyfeleink számára a szervezeti egységeiken átnyúló, komplex RPA szolgáltatásnyújtás igénybevételére ad lehetőséget.