Blog

Így segítettük a KórházSuli Alapítványt 2021-ben

HÍREK | 2022 January 25, Tuesday

A Clarity 20 éves évfordulójának apropóján vállvetve fogtak össze kollégáink egy jelentős cél érdekében. Saját egészségük megőrzése mellett rengeteget segítettek a KórházSuli alapítványnak, és ezzel az otthon tanuló beteg gyerekeknek. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, hogyan kezdődött az eddigi legnagyobb adománygyűjtő akciónk.

Az évek során mindig nagy figyelmet szenteltünk a jótékonysági lehetőségeknek, így már 2021 elején elhatároztuk, hogy évfordulónk alkalmából egy izgalmas kezdeményezést szeretnénk véghezvinni. A Clarity Sportkör és a CSR csapat közösen tervezte meg az akciót, aminek keretében minden héten sportolni hívták kollégáinkat. A célunk az volt, hogy az adott héten kilométereket gyűjtsünk a választott mozgásformák segítségével (séta, futás, túrázás, biciklizés, úszás, evezés), majd heti 20 km-ig a Clarity minden egyes kilométer után 20 Ft-tal támogasson egy jótékonysági szervezetet, amelyet év végén a CSR csapat válasszon ki.

Ahogy gyűltek a kilométerek, eldöntöttük, hogy melyik szervezetnek segítsünk idén. Döntésünk a KórházSuli Alapítványra esett, akik átfogó segítséget nyújtanak a kórházból már hazakerült, de az iskolától még távoltartott gyermekeknek, ezzel támogatva a beilleszkedésüket, gyógyulásukat és garantálva a tanulás lehetőségét a rászorulóknak. Az elmúlt években önkénteseiknek hála több, mint 600 otthonában gyógyuló beteg gyerkőcnek segítették a tanulását. De a közvetlen segítség mellett folyamatos kommunikációval is támogatják a családokat és az anyaiskolákat egyaránt.

A Clarity csapata április óta 26.768 kilométert tett meg a jótékony cél érdekében, miközben közvetlen támogatásokkal is hozzájárultak a KórházSuli kezdeményezéséhez. Így az év végén, 11 darab tabletet adtunk át, mellyel beteg gyerekek tanulását és gyógyulását tehetjük könnyebbé.

Mi nagyon élveztük a jótékony céllal végzett közös mozgást, és örülünk, hogy két nagyon fontos emberi érték elérésében támogathattuk a rászorulókat, az egészségük és a tudás megszerzésében. Bízunk benne, hogy történetünk másokat is inspirál, és hasonló kezdeményezéseket fognak elindítani ott, ahol szükség van rá.

Clarity_FB_posztok_20220103

Ha te is hozzájárulnál a KórházSuli Alapítvány céljaihoz, akkor ide kattintva megtudhatod, hogyan vehetsz te is részt egy a kórház és az iskola közötti “híd” építésében.