Blog

Csatlakoztunk a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

HÍREK | 2021 May 28, Friday

A Clarity 20 éves fennállása alatt üzleti tanácsadási tapasztalataival és innovatív technológiai megoldásaival járul hozzá ügyfeleinek a sikereihez.

Az elmúlt évtizedekben komoly tapasztalatot szereztünk verseny- és közszférában működő ügyfeleink adattárház, adatminőség-menedzsment, törzsadatkezelési, migrációs, és üzleti intelligencia projektjeiben, aminek hatására piaci igényeket kiszolgáló adat-technológiai megoldásokat fejlesztettünk ki.

Ennek fényében úgy gondoltuk, hogy szakmai tudásunkkal sikeresen támogathatnánk a Mesterséges Intelligencia Koalíció küldetését, így beadtuk csatlakozási igényünket…
és örömmel jelentjük be, hogy a Clarity Consulting felvételt nyert a Mesterséges Intelligencia Koalícióba!

A Mesterséges Intelligencia Koalíció az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére jött létre azért, hogy „összekösse a mesterséges intelligenciával foglalkozó gazdasági, akadémiai és kormányzati szereplőket a magyar gazdaság és társadalom MI-forradalomra való felkészítése céljából.”

Hogyan tervezünk hozzájárulni ezen célhoz?

  • Termékeink és szolgáltatásaink terjesztésével támogatjuk hazánk európai élvonalba kerülését MI fejlesztések terén.
  • Termékeink és szolgáltatásaink segítségével erősítjük a hazai vállalkozások versenyképességét adatvagyon menedzsment területen.
  • Termékeink és szolgáltatásaink hazai és nemzetközi partner kapcsolatot generálhatnak további fejlesztésekhez.

 

Mely termékekről van szó?

Egyik termékünk a DALIA, amit a Szegedi Tudomány Egyetemmel való partneri együttműködés során készítettünk el a GINOP-2.1.1-15 keretében. Ez egy olyan adatfolyam elemző szoftver, aminek segítségével egyszerűbbé válik az adatbázis-rendszerek felderítése, értékelése és ehhez kapcsolódóan fejlesztési javaslatok megfogalmazása. A feltárásnak köszönhetően elemezhetők az adatkapcsolatok és a programozott összefüggések, megkönnyítve ezzel a módosítás és áttervezés feladatait.

A másik kiemelt termékünk egy adatmigrációs keretrendszer, amely zárt módszertant és technológiát biztosít az egész migrációs projekt számára. Csökkenti a költségeket és kockázatokat, valamint felgyorsítja a fejlesztési és tesztelési folyamatokat. Jelenleg egy KFI-s pályázat keretén belül folyamatban van a termék kifejlesztése.

Mely szolgáltatásaink támogatják a termékek kiaknázását?

A termékek ügyfél kompatibilis és hatékony felhasználásához alapos eszközrendszer és implementáció tervezés szükséges, beleértve a követelményeket, forrásrendszereket és riport igényeket.

Az adattárház- és üzleti intelligencia eszközrendszerhez kapcsolódó működési modellek, folyamatok és szabályzatok tervezése, kialakítása és bevezetésének támogatása egy megbízható, tiszta keretet ad a kiépített adattárház- üzleti intelligencia architektúra használatához.

Az adatkiaknázási folyamat végén egységes adatvizualizációs módszertannal és agilis dashboard és riport fejlesztéssel tudjuk elérni, hogy egy szervezet döntés vezérelt módon működjön.

Összességében ezeknek hatására tudtunk sikeres szakágazati adattárházakat megtervezni és a kivitelezésüket hatékonyan támogatni, továbbá olyan szakpolitikai elemzéseket és publikációkat készíteni, amelyek nagyban elősegítik az optimális döntéselőkészítést és döntéshozatalt. Bízunk benne, hogy az együttműködés gyümölcsöző lesz, és minél több érdekességről számolhatunk majd be a projektek kapcsán.