Blog

Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0)

HÍREK | 2019 June 14, Friday

Május végével fejeződött be egy közel kétéves projektünk, mely során a Magyar Államkincstárat és közvetve további öt állami szervezetet támogattunk „Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0)” című KÖFOP projekt megvalósításában.

A projekt célja az önkormányzati feladatellátás egységesítésének támogatása: az állam ASP szolgáltatás (távoli szolgáltató központ) keretében központi informatikai támogatást biztosít a hatósági és gazdálkodási feladatok teljesítéséhez. A projekt feladatrendszerében a Clarity-nek kiemelt szerepe volt az elektronikus ügyintézés megtervezésében, a működtetési folyamatok kialakításában, a rendszerfejlesztési feladatok aktív tervezésében és koordinálásában, ebből kiemelten az integrált rendszer teszt-és release menedzsmentjében, valamint az önkormányzati adattárház megvalósításában is.

A projekt volumenét jól érzékeltetik az alábbi számok:

  • 3197 csatlakozott önkormányzat és további 219 önként csatlakozott önkormányzati költségvetési intézmény
  • közel 30.000 potenciális önkormányzati felhasználó
  • 2114 oktatási nap
  • közel 200 tesztelő
  • 5500 teszteset

A projektünk utolsó napján a Kincstár kollégái meglepetéssel is készültek. Kedves szavakkal, egy személyre szóló verssel és egy ajándékcsomaggal méltatták a munkánkat és az együtt elért eredményeket.

Clarity_kommunikacio_20190613_Magyar Allamkincstar_posztkep