Blog

A Clarity CSR tevékenységei – Kávészünet interjú a CSR csapatunkkal

HÍREK | 2019 April 30, Tuesday

Clarity  Sorozatunk következő részében a Clarity CSR csapatával beszélgetünk. Több éve létezik CSR a Claritynél, de mit is jelent ez a betűszó tulajdonképpen?

CSR        A CSR (angolul Corporate Social Responsibility) magyar jelentése Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás, vagy társadalmi felelősségvállalás. Alapvetően a személyes társadalmi felelősségvállalás szervezett formája, ahol az egyéni törekvések mellett a cég is elkötelezettséget vállal a társadalom egészére pozitívan kiható cselekedetek végrehajtása iránt.

Clarity  Milyen CSR tevékenységek léteznek?

CSR        Számos CSR tevékenységet tudnánk felsorolni, de az idő rövidsége miatt csak a legfontosabbakra térnénk ki. Ilyenek például a természetvédelem, ezen belül a lakott és nem lakott környezet védelme, a növény és állatvédelem, de ide sorolható a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok megsegítése és a fenntartható fejlődés elősegítése is.

Ha abból a szempontból közelítjük meg a kérdést, hogy milyen tevékenységek végzése merülhet fel ezek kapcsán, akkor kiemelhetjük az önkéntes munkák végzését, a természetbeni és pénzbeli adományozást és az összes olyan tevékenységet, amelyek kis odafigyeléssel hozzájárulnak a fenti célok eléréséhez.

Clarity  Mióta létezik Clarity CSR csoport és jelenleg hány főből áll?

CSR        Már 2011 óta folynak CSR tevékenységek a cégen belül és kisebb-nagyobb megszakításokkal mindig volt egy kapitánya a CSR hajónak. Jelenleg 4 állandó tagja van a CSR csapatnak, de alapvetően a munkatársak közel felét ide lehetne sorolni, mint aktív résztvevő, hiszen ők azok, akik lehetővé teszik a CSR csoport számára, hogy fenntartható legyen működésünk.

Clarity  Milyen tevékenységek valósultak meg a korábbi években?

CSR        Ismét csak a teljesség igénye nélkül szeretnénk válaszolni a kérdésre. Az elmúlt évek során az iskolaudvar felújításától kezdve a kórtermek festésén át a ruhagyűjtésig számos esemény szervezése történt. Van már hagyománynak számító Karácsonyhoz köthető adománygyűjtésünk és van egyedi, éppen aktuális segítségnyújtásunk is.

Clarity  Mik a tervek a 2019-es évre?

CSR        2019-ben ambiciózus tervekkel rendelkezünk. Az idei évben szeretnénk a CSR lehető legtöbb területével foglalkozni, így az alábbi események megszervezése szerepel a repertoárban:

- a korábban szüneteltetett ruhagyűjtés újraindítása

- a szelektív hulladékgyűjtés optimalizálása

- pihenő pad és fa telepítése szociális intézményben

- véradás szervezése

- karácsonyi adománygyűjtés

- célzott adománygyűjtés

- autómentes nap szervezése

- közösségi közlekedés támogatása

- munkatársak sportolásának támogatása

Clarity  Ezek közül van olyan, ami már megvalósult?

CSR        Egy sajnálatos esemény kapcsán idén már szükség volt célzott támogatás nyújtására. A Károli Gáspár Református Egyetem kollégiumának leégése kapcsán szerveztünk adománygyűjtést.

A célzott támogatás mellett megszervezésre került az első céges véradásunk, illetve két MOL BUBI bérlet vásárlásával a környezetünk megóvását is elősegítettük.

Clarity  Köszönjük a rövid bemutatást!

CSR csapatunk természetesen várja az érdeklődőket, akiknek szívesen ad további információkat.

Elérhetőség: csr@clarity.hu

Clarity_kommunikacio_20190430_Kaveszunet interju_CSR