Blog

Forrester előrejelzés pénzügyi szolgáltató cégeknek 2019-re

HÍREK | 2018 November 22, Thursday

Legutóbb a Forrester szakértőinek a céges informatikai vezetőket érintő előrejelzéseit osztottuk meg. Mai bejegyzésünkben a pénzügyi szektort érintő változásokról lesz szó.

 A globális pénzügyi válság óta eltelt évtizedben a pénzügyi szolgáltatások jelentős része erőteljes fellendülést mutatott. Míg sok ország kormánya még mindig nagy adósságokkal terhelt, a bankok többsége, a befektetési alapkezelő társaságok és biztosító társaságok egy ideje már visszatértek a régi kerékvágásba. A gazdasági növekedés, a növekvő kamatlábak és a megnövekedett kereskedelmi tevékenység sok pénzügyi vállalkozás számára termelt jelentős bevételt.

 Sajnos azonban az égen sötét felhők is sorakoznak. A gazdasági stabilitást az éghajlatváltozás, az instabil politikai rendszerek, a kereskedelmi háborúk és a fáradhatatlan cyber-támadások egyaránt fenyegetik, miközben néhány pénzügyi vállalat emellett is sikeres tud maradni.

A Forrester alelnöke és kutatási igazgatója, Benjamin Ensor nyújthat most segítséget a témában akár Önnek is. Pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó ajánlásai a következő évet tekintve itt olvashatók:

Clarity_kommunikacio_Webhir_20181122_Predictions 2019_pt-II_HU