Blog

Clarity Innovation LAB összefoglaló – visszatekintés az elmúlt évre

HÍREK | 2018 July 12, Thursday

Az elmúlt év eredményét tekintve házon belüli innovációs projektünk, a LAB számunkra egy virágba borult fához hasonlít. Noha a gyümölcsök még nem értek be, azért a várható „termés” egy része már ma is látszik és kézzel fogható, ahogy az kollégánk, Krénusz Andrea előadásából is kiviláglik, melyet nemrégiben tartott szakmai napunk keretében prezentált nekünk. A következőkben előadásának rövid összefoglalóját szeretnénk ismertetni.

A LAB elindításakor első lépésben gondoskodtunk a már meglévő és fejlesztés alatt álló IP-k (Intellectual Property) összefoglalásáról, rendszerezéséről és konszolidációjáról. Az ISO munkautasításba is bekerültek az IP kezelésre vonatkozó folyamatok, felelősségi körök, célok; elkészítettük az IP kiértékelő táblázatunkat, valamint az aktívan értékesítendő IP-k mindmap-jét.

Feltártuk a pénzügyi forrásokat. Egyfelől belső pénzügyi forrásokat is megnyitottunk, melynek eredményeképp a januárban megrendezett belső stratégiai IP fejlesztési pályázaton nyertes pályázók (3 db IP) megkaphatják a szükséges anyagi és erőforrásbéli támogatást. Másfelől KFI pályázatot nyújtottunk be, melynek eredményét jelenleg is izgatottan várjuk.

Nagyot léptünk előre a tudásmenedzsment témában is, köszönhetően a rendszeres, nagy látogatottságú ClarUP fórumoknak (blockchain, data science, konferencia beszámolók, Forrester képviselet stb.), valamint az „Okos parkolás” házi verseny megalakításának (ez utóbbi eredményeként júliustól szenzoros parkolási rendszert fogunk kialakítani saját parkolónkban).

Marketing kezdeményezéseink első eredményeként elkészült a LAB brossúránk, amely teljes mértékben házon belüli tervezés és kivitelezés eredménye. Ezt már sikeresen ki is próbáltuk a „Közgáz” állásbörzén.

A LAB az idén a tervek szerint még tovább fejlődik. A LAB vezetője köszönetet mondott minden kollégának, aki közvetlenül vagy közvetetten segítette a munkáját. Ha így haladunk tovább, akkor jövőre már szüretelhetjük a virágzó fa terméseit.

Clarity_kommunikacio_Webhir_20180712_Clarity eloadas LAB-szakmai nap