Blog

Okos Parkolás – terv a gyakorlatban

HÍREK | 2018 May 24, Thursday

Az Okos Parkolás házi versenyünk újabb mérföldkövéhez érkezett el. Még év elején számoltunk be arról, hogy a LAB, azaz a Clarity innovációért felelős részlegének házi versenyén a következő probléma megoldását tűztük ki célul: az utcáról nézve nem látszódik, hogy van-e szabad hely a Clarity belső parkolójában. Ha valaki behajt, és nem tud leparkolni, akkor nagyon szűk helyen kell kitolatnia az utcára, ami kényelmetlen és balesetveszélyes. A cég mérete nő, egyre több és több kolléga rendelkezik céges vagy saját autóval, illetve az is elképzelhető, hogy a környező utcákban parkoló övezet kerül kialakításra, így valószínűsíthető, hogy a parkolási helyzet megoldása a jövőben még komolyabb problémát jelent majd.

A 3 benevezett csapat megoldási javaslatai közül a zsűri és a közönségszavazatok alapján végül a Smart Parking System nyert, a tervüket pedig már el is kezdtük megvalósítani.

A győztes csapat vezetésével a szenzoros parkolási rendszer kiépítésének megvalósításán kezdtünk el dolgozni. Az összes szükséges alapanyag megérkezett ahhoz, hogy összeállítsuk ezen okosrendszer lelkét – ebben pedig forrasztásban profi kollégáink segítségét vettük igénybe, akik a forrasztópákát, csipeszt, kis satut és mindenféle kelléket is magukkal hoztak legutóbb a munkához.

A következő eseményekre júniusban (16. és 23.) kerül majd sor – ahová minden kollégát szeretettel várunk. Terveink szerint ezen a 2 szombati napon befejeződik a parkolórendszer megépítése és júliustól birtokba vehetik azt autós kollégáink, valamint kedves vendégeink is.

Ezúton szeretnénk megköszönni hegesztőink segítségét, valamint az energiautánpótlásként kapott finom sütiket!

Clarity_kommunikacio_20180518_Okos parkolas[1]