Blog

Innovációs házi versenyünk

HÍREK | 2018 January 25, Thursday

A LAB, azaz a Clarity innovációért felelős részlege decemberben meghirdette első innovációs házi versenyét az alábbi probléma megoldásának megtervezésére:

Az utcáról nézve nem látszódik, hogy van-e szabad hely a Clarity belső parkolójában. Ha az ember behajt, és nem tud leparkolni, akkor nagyon szűk helyen kell kitolatnia az utcára, ami kényelmetlen és balesetveszélyes. A cég mérete nő, egyre több és több kolléga rendelkezik céges vagy saját autóval, illetve az is elképzelhető, hogy a környező utcákban parkoló övezetet alakítanak ki, így valószínűsíthető, hogy a parkolási helyzet megoldása a jövőben még komolyabb problémát jelent majd.

Pályázni vegyes csapatokban lehetett, minimum 3 fővel (senior, junior) különböző kompetencia központokból.

A kollégák lelkesen készülődtek a versenyre. Összesen 3 csapat nevezett:

  • Smart Parking System
  • Internet of Parking
  • Kerékbilincs

Január 19-én délelőtt rendeztük meg a döntőt, amikor is a csapatok prezentálták megoldási javaslataikat, majd a szakmai zsűri és a közönség kérdéseire válaszoltak. A szakmai zsűriben egy külsős szakértő is helyet foglalt, aki az egyik forgalomtechnikai megoldásokat tervező és szállító cég fejlesztésvezetőjeként segítségünkre volt a vázolt megoldások értékelésénél.

A versenyző csapatok mind más-más ötlettel álltak elő. A zsűri és a közönségszavazatok alapján pedig végül megszületett a sorrend. Az értékelés a megvalósíthatóság x funkcionalitás x ötlet x költség x biztonság x továbbfejlesztési lehetőség x egyéb haszon (marketing, innováció) dimenziók mentén történt.

Az eredeti tervek szerint a győztes csapat tervét fogjuk megvalósítani. Mindegyik csapat prezentációjában szerepelt azonban olyan kitűnő ötlet, amely a tervek fokozatos megvalósításban segítségünkre lehet. Legközelebbi híradásunkban reményeink szerint már a konkrét megvalósítással jelentkezünk.

Clarity_fb poszt_20180125_parkolasi verseny