Blog

Az Erste Bank Jelzálogbank adattárháza – újabb szakmai siker

HÍREK | 2017 May 9, Tuesday

Az ERSTE Bank még 2015 augusztusában jelentette be, hogy Jelzálogbankot alapít – egyrészt az MNB frissen hozott rendeletének megfelelve, másrészt pedig a forintosítás utáni mérlegszerkezetre reagálva tette mindezt. A Magyar Nemzeti Bank rendelete alapján azok a magyarországi bankok, amelyek jelzáloghitelezést folytatnak, 2016. október 1-jétől immár kötelesek a hitelállományok legalább 15%-át jelzáloglevél formájában finanszírozni.

Az Erste Csoport leánybankjai már eddig is jelen voltak a régió több országában jelzáloglevél kibocsátóként, hozzájuk csatlakozik most a magyar Erste.

A Jelzálogbank adattárházának kialakítása teljes egészében a mi fejlesztési munkánk eredménye, és lassan a végéhez közeledik. Specialitása, hogy DataVault jellegű adatmodellt is alkalmaztunk az adattárház kialakítása során, illetve, hogy a töltőprogramok és a dokumentációk alapvetően automatizálva készülnek.

Ismét egy színvonalas, professzionális és jelentőségteljes munkába fektethettük energiánkat és szaktudásunkat, és erre nagyon büszkék vagyunk!