Blog

Izgalmas szakmai témák kerültek terítékre a PMSZ klubnapon

HÍREK | 2017 March 14, Tuesday

2017. március 9-én tartották a Projekt Menedzsment Szövetség (PMSZ) Pénzintézeti Tagozatának szakmai rendezvényét. A téma: a banki számlavezető rendszerek cseréjének kihívásai.

A tagozat megalakulásakor az alapítók a szakmát leginkább érdeklő aktuális témákat igyekeztek összegyűjteni, többek között a számlavezető rendszerek cseréje is ezek közé tartozik. A téma meglehetősen izgalmas és komplex, számos véleményt hallani a csere mellett és ellene egyaránt. Az elmúlt években több pénzintézet foglalkozott a kérdéssel, vannak, akik belevágtak, mások inkább elnapolták a kérdést.

A beszélgetés előtt Bán András, a Pénzintézeti tagozat vezetője mondott pár felvezető gondolatot, illetve nemzetközi kitekintésként a Forrester Research tavaly őszi elemzését mutatta be a számlavezető rendszer szállítókról („The Forrester Wave™: Customer-Centric Global Banking Platforms, Q3 2016”).

A kerekasztal beszélgetést Fodor Andrea, a PMSZ elnökhelyettese vezette, a kerekasztalnál mind a pénzintézeti, mind a tanácsadói szakma képviseltette magát: Németh Adrián (Unicredit Bank Zrt.), Kovács Larissza, (MKB Bank Zrt.), Váradi András (NESS Informatikai Kft.) és munkatársunk: Feith-Göblös Ágnes (Clarity Consulting Kft.).

A szereplők rövid bemutatkozás után bele is vágtak a témába. Feith-Göblös Ágnes munkatársunk volt az egyik előadó, aki több pénzintézeti számlavezető rendszer cseréjének döntéselőkészítésében, rendszerbevezetésében, illetve cseréjében vett részt, továbbá egyéb banki rendszerek és nagyvállalati rendszerek bevezetésében működött közre, így sok tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A Clarity Consulting számos banki referenciával rendelkezik, a cégünk több mint 15 éves múltjában a pénzintézeti szektor jelenléte mindig meghatározó volt. A Clarity Consulting a PMSZ Pénzintézeti tagozatának alapító tagja és Nagy Gyula munkatársunk a tagozat vezetésében is aktívan részt vesz.

Az esemény alatt izgalmas beszélgetés alakult ki a résztvevők között, miközben több szemszögből jártuk körbe a számlavezető rendszer csere témáját. Az MKB-ban jelenleg is folyamatban van a számlavezető rendszer cseréje, míg az Unicredit-nél egyelőre a régi számlavezető rendszer megtartása mellett szólnak döntő érvek. A tanácsadók a program során számos magyar, illetve nemzetközi számlavezető rendszer cseréjének előkészítési és bevezetési tapasztalatait osztották meg. A beszélgetés kitért arra, hogy mennyire aktuális a kérdés, miért merül fel, milyen „kényszerítő erők” állnak a háttérben, milyen kérdéseket érdemes körbejárni, ki miért döntött arról, hogy belevág-e vagy sem, a „big bang” avagy a szakaszos éles indítás mellett döntöttek-e, és egyáltalán, milyen bevezetési tapasztalatai vannak a kerekasztal szereplőinek. Pár színes történeten keresztül érzékeltették a résztvevők, hogy ki mit tapasztalt a „saját bőrén” egy-egy ilyen projektben, és milyen hasonló, illetve visszatérő élményeik vannak banki számlavezető rendszerek cseréje kapcsán.

Rendkívül értékes és tartalmas szakmai nap volt, köszönet minden résztvevőnek!

Clarity_20170313_PMSZ klubnap_FB KEP